Ensenya'm la llengua (Cultura popular) por Toni Beltran Genescà

July 22, 2019

Ensenya'm la llengua (Cultura popular) de Toni Beltran Genescà está disponible para descargar en formato PDF y EPUB. Aquí puedes acceder a millones de libros. Todos los libros disponibles para leer en línea y descargar sin necesidad de pagar más.

Ensenya'm la llengua (Cultura popular) por Toni Beltran Genescà

Titulo del libro: Ensenya'm la llengua (Cultura popular)

Autor: Toni Beltran Genescà

Número de páginas: 426 páginas

Fecha de lanzamiento: May 21, 2018

ISBN: 8417082689

Editor: Editorial Gregal

Descargar PDF Leer on-line

«Doctor, el nen ha caigut i s?ha fet un chichón». «Senyora, el que té el seu fill és un nyanyo com una casa».
El lèxic del català referit a la salut i a les malalties està pioc i té unes quantes xacres derivades de l?estandardització de la llengua i de la influència del castellà. Els tirons i els desgarros guanyen presència a les consultes en detriment de les estrebades i carns esqueixades, i els chichons i els sarpullits de mica en mica passen davant dels nyanyos i les granissades.
Aquest llibre vol ser una eina per a recuperar un vocabulari popular i col·loquial que fins fa pocs anys era viu, explícit i completament natural; un llenguatge farcit de fogots, tropells i cobriments.
De la mateixa manera que s'han recuperat paraules com «segell», «bústia» o «vorera», hem de ser capaços de fer el mateix amb «el ventre de la cama», «encarcarat» o «rogall». Si els nostres avantpassats, que no van poder estudiar en català, van conservar els mots, seria una trista paradoxa que els joves d'avui els perdessin. «Només de pensar-ho, senyor doctor, em venen rimbomboris».

Los más vendidos Libros Náufragos La Vida en tus Palabras: (FICCIÓN HISTÓRICA, NOVELA ROMÁNTICA, AVENTURAS, FEMENINO SINGULAR) El enigma del laberinto perdido: Trilogía de los enigmas: Parte I Tocando el cielo de Manhattan: (ROMÁNTICA CONTEMPORÁNEA, AVENTURAS) El grito de la tierra (Trilogía de la Nube Blanca 3) (Trilogía a Sarah Lark- 0003 (NB GRANDES NOVELAS)) Hazme amarte Amar en un laberinto de Muerte (La estirpe única) Ross Poldark (Serie Poldark #1) (Histórica) La leyenda de la montaña de fuego (Trilogía del Fuego 3) (MAXI) En busca del Highlander (Los MacAllister 2) Don Quijote de la Mancha La perdición de Charly: 5 palabras (Serie 5 nº 1) La canción de los maoríes (Trilogía de la Nube Blanca 2) (Trilogía a Sarah Lark- 0003 (NB GRANDES NOVELAS)) En el país de la nube blanca (Trilogía de la Nube Blanca 1) (Trilogía a Sarah Lark- 0003 (NB GRANDES NOVELAS)) Un corazón por conquistar Una promesa en el fin del mundo (Trilogía de la Nube Blanca 4) Corazón de pirata Nacido en pecado (Los MacAllister 3) Trilogía de la Nube banca (En el país de la nube blanca | La canción de los maoríes | El grito de la tierra) (English Edition) Corazón fugitivo El mar en tus ojos Under a Pole Star: Shortlisted for the 2017 Costa Novel Award (English Edition) Bajo el sol de Kenia (BEST SELLER) Tulip Fever (English Edition) La estación de las flores en llamas (Trilogía del Fuego 1): 3ª Trilogía de Nueva Zelanda. Vol. I (Trilogía del fuego) Una promesa en el fin del mundo (Trilogía de la Nube Blanca 4) Dos en la tormenta (Saga de los Malory 12) El rumor de la caracola (Trilogía del Fuego 2): Serie del Fuego. Vol. II La isla de las mil fuentes (Serie del Caribe 1) Those in Peril: Hector Cross 1 (English Edition) La leyenda de la montaña de fuego (Trilogía del Fuego 3): Trilogía del Fuego. Vol. III Mi perverso marqués (NARRATIVA FEMENINA) La canción de los maoríes (Trilogía de la Nube Blanca 2) A Column Of Fire (The Kingsbridge Novels) Mil y una noches (Obra Completa). 2da Ed (Serie Letras Árabes) Las olas del destino (Serie del Caribe 2): Serie Jamaica V. II Alex: A Cold Fury Hockey Novel (Carolina Cold Fury Hockey Book 1) (English Edition) Bajo las estrellas Luna de oriente Demelza (Serie Poldark # 2) (Histórica) Lobo Ross Poldark (Serie Poldark #1) (Histórica) El grito de la tierra (Trilogía de la Nube Blanca 3) El rumor de la caracola (Trilogía del Fuego 2) (MAXI) Menina del Louvre (La menina y el mosquetero 1) Meretrice Impredecible: La llave de su destino La estación de las flores en llamas (Trilogía del Fuego 1) (MAXI) Ross Poldark (Best seller / Histórica) Demelza (Best seller / Histórica)